21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljVicepreşedintele Dascălu, pe făraşul legii

Vicepreşedintele Dascălu, pe făraşul legii

Fostul preşedinte al conservatorilor doljeni, Constantin Dascălu, devenit pedist în luna decembrie a anului trecut, riscă să piardă mandatul de consilier judeţean, dar şi funcţia de vicepreşedinte din consiliu. Secretarul judeţului, Gheorghe Barbărasă, spune că, în cazul în care va recunoaşte apartenenţa sa la PD, Dascălu îşi va pierde de drept mandatul.

Deşi, imediat după plecarea lui Dascălu din funcţia de preşedinte al filialei judeţene a PC şi din partid, conservatorii nu şi-au făcut prea multe speranţe în legătură cu posibilitatea ca mandatul vicepreşedintelui CJ să fie preluat de alt conservator, această variantă este din ce în ce mai vehiculată în cadrul administraţiei doljene. Potrivit secretarului judeţului, Gheorghe Barbărasă, în cazul în care se vor aduna dovezi scrise care să confirme faptul că Dascălu a plecat de la conservatori, vicepreşedintele CJ va intra sub incidenţa legii care modifică Statutul aleşilor locali. Actul normativ prevede faptul că, în cazul în care un consilier judeţean sau local nu mai face parte din partidul pe listele căruia a fost ales în 2004, acesta îşi pierde de drept mandatul, iar plenul CJ trebuie să ia act de încetarea mandatului prin hotărâre. Barbărasă a precizat ieri că, până în prezent, a încercat să adune dovezi atât de la PC Dolj, cât şi de la PD, însă, în timp ce conservatorii au răspuns că nu deţin o demisie scrisă a lui Dascălu din partid, democraţii, actuali pedelişti, nu au răspuns deloc. Unica soluţie rămasă, conform secretarului judeţului, este chiar declaraţia lui Dascălu de apartenenţă la PD, care va fi consemnată în procesul-verbal al şedinţei de consiliu din 28 ianuarie. „În şedinţa de consiliu îl voi întreba pe domnul Dascălu dacă s-a înscris în PD. Dacă răspunde da, se va consemna în procesul-verbal pe care îl semnăm eu şi preşedintele consiliului şi pe această bază voi putea face un proiect de hotărâre prin care să se ia act de încetarea mandatului domnului Dascălu. Legea spune că o hotărâre trebuie să aibă la bază un referat întocmit de secretarul judeţului, însoţit de acte justificative, şi acest proces-verbal ar putea fi un astfel de document“, a spus Barbărasă. Secretarul judeţului a adăugat că, deşi intrarea lui Dascălu în PD a fost discutată pe larg în presă, materialele apărute nu constituie probe referitoare la apartenenţa politică a lui Dascălu.

 

PD se rezumă la corespondenţă

 

În vreme ce Constantin Dascălu este în silenzio stampa încă de la intrarea în PD şi spune că va face declaraţii „complete“ abia la întoarcerea din concediu, democraţii îi iau apărarea vicepreşedintelui CJ, spunând că secretarul Barbărasă trebuie să aştepte răspunsul PD-L Dolj prin care organizaţia confirmă sau infirmă apartenenţa lui Dascălu la acest partid. Gelu Vişan, secretar general al PD-L, a declarat ieri că luarea în discuţie a mandatului lui Dascălu este inoportună în acest moment, dat fiind faptul că administraţia doljeană este în curs de întocmire a bugetului, iar Dascălu este vicepreşedinte pe probleme economice. „Domnul secretar Barbărasă nu are nici un motiv pentru a supune în consiliu un astfel de proiect, în conformitate cu legile în vigoare. Îmi rezerv dreptul de a nu face nici un comentariu în plus până nu terminăm acest subiect din punct de vedere al corespondenţei. M-aş fi aşteptat de la conducerea executivă a consiliului judeţean, din care fac parte atât domnul secretar Barbărasă, cât şi preşedintele Ion Prioteasa, să sugereze ca lucrurile astea să fie lăsate aşa şi să nu inducă aceste teme false“, a spus Gelu Vişan.

Candidaţi conservatori

Potrivit declaraţiilor făcute de Dragoş Cotarcea, preşedinte interimar al PC Dolj, propunerea conservatorilor la funcţia de vicepreşedinte al CJ Dolj este consilierul Ion Anghel, singurul conservator rămas în consiliu. Potrivit unui comunicat remis presei, următorul candidat pe listele partidului din 2004 şi cel care ar putea obţine un mandat de consilier judeţean este Ilie Roman, actual vicepreşedinte PC Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII